Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Αυξημένα κρούσματα- κλείνουν τα σχολεία;

Κατάστρωση σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το κλείσιμο των σχολείων 15 μέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων εφόσον τα κρούσματα συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται ραγδαία από την ερχόμενη εβδομάδα, σκέφτεται το Υπουργείο Παιδείας.
Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία ανά την επικράτεια στο πλαίσιο παρακολούθησης, από το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, της δραστηριότητας της νέας γρίπης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της χώρας προβληματίζει τους ειδικούς και προσανατολίζει προς την παραπάνω κατεύθυνση. Σε συνδυασμό με τον κίνδυνο καταλήψεων με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, επαναφέρονται στην κυβέρνηση αυτές οι σκέψεις. Και οι καθηγητές τι θα γίνουν; Ακόμη κι αν κλείσουν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί δεν θα εγκαταλείψουν το «πόστο» τους, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που διαβιβάστηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία όλης της χώρας. Συγκεκριμένα, κάθε σχολική μονάδα που αναστέλλει τη λειτουργία της λόγω αυξημένων κρουσμάτων της νέας γρίπης θα παραμένει ανοιχτή με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να διεκπεραιώνονται θέματα διοικητικής φύσεως.
Έτσι λοιπόν, ανώτατες κυβερνητικές πηγές θεωρούν πλέον πολύ πιθανό να διακοπεί η λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, για να καθησυχαστούν οι γονείς που ανησυχούν καθημερινά για την υγεία των παιδιών τους. Είναι όμως πράγματι αναγκαίο ή μήπως η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει την ηρεμία και την ικανοποίηση πολλών;
Περισσότερες πληροφορίες στο site του Βήματος: (
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=301376&dt=26/11/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου